Програма за промотиране на Ботевград като дестинация за инвестиции – това е наименованието на разработката, изготвена от общинския съветник Спасен Ценов в изпълнение на решение №19/28.01.2016 год. на Общински съвет – Ботевград. 


В самата програма се посочва, че нейната цел е да промотира Община Ботевград като отлична дестинация за високо и нискотехнологично производство, микрофабрики, аутсорсинг на услуги и процеси, IT предприемачество и др. Програмата съдържа конкретни мерки за привличане на потенциални инвеститори, създаване на имидж на града и подобряване на местните условия за създаване и развитие на бизнес: „Създаване на комплект от електронни презентации и документи, съдържащ основна информация за България и Община Ботевград с фокус запознаване на потенциални инвеститори”; „Създаване на интернет портал с информация за това, което може да предложи градът като дестинация за инвестиции”; Промотиране чрез „посланици на добра воля”;  „Промотиране на Ботевград и новосъздадения портал чрез различни кампании”; „Кандидатстване в ЕПИП /Европейски портал за инвестиционни проекти/, Хоризонт 2020 или по други подходящи програми за изграждане на обособена индустриална зона и критична инфраструктура в Ботевград”.


Към всяка мярка има кратко описание на това, което се предвижда за нейното реализиране. Така например мярка „Промотиране чрез посланици на добра воля” предвижда общината да привлече съграждани с добра обществена позиция като посланици на добра воля. За целта ще бъдат направени визитки, презентации и други помощни средства, които да са в полза на посланиците. Чрез своята лична ангажираност те могат да са най-добрата реклама за града ни, пише в разработката. 


Програмата започва с кратка характеристика на Община Ботевград, като авторът е анализирал слабите и силните страни на населеното място и неговите възможности.