65 години семеен живот отпразнува през уикенда русенската фамилия Рускови, заедно със своите деца, внуци и правнуци. Мария е на 85 години, а нейният съпруг Борис е на 90.


Цялото семейство отбеляза здравината, силата и непреходността на 65-годишния съвместен живот. Баба Мария казва, че никога не е имала сватбено тържество и че години наред си е мечтаела за това. Семейството получи дар от своите деца и внуци и на специална церемония, поднови своите брачни обети, като замени старите си пръстени с нови и положиха подписи в знак на съгласие отново да бъдат съпруг и съпруга.


В края на сватбеното тържество беше прочетен и поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който пожела на семейство Рускови още много години щастлив семеен живот, в който да продължават да се подкрепят, обичат и уважават.


Мария е родом от село Липница, край Ботевград, а Борис от Петревене, Ловешко. Запознават се в Русе през далечната 1950 година, а през 1951 г. вече са съпрузи. На следващата година се ражда първото им дете – Надежда, а четири години по-късно, през 1955 г. и техният син – Милко.


Днес имат 2 деца, 5 внуци и 5 правнука, като още 2 са на път.