Футболният отбор на Балкан 1929 се готви за началото на сезона в Югозападната Трета аматьорска лига. На тренировката тази вечер присъстваха 13 играчи, в нея се включи и треньорът Иван Редовски.


Засега в тима има само едно ново попълнение, това е юношата на Локо Мездра Ивайло Бояджиев. Към отбора се присъедини и бившият юноша на Балкан Ради Зарев.  Очевидно е, че окомплектоването на тима ще стане в хода на първенството, което започва следващата неделя - 14 август.


Утре ще се тегли жребият за шампионата на Югозападната Трета лига. Засега отборите са 16, но има вероятност броят им да се увеличи на 18, което трябва да стане ясно утре преди жребия. Сигурните участници са Вихрен Сандански, Пирин Гоце Делчев, Беласица Петрич, Миньор Перник, Марек Дупница,  Рилски спортист Самоков, Германея Сапарева баня, Чепинец Велинград, Септември Симитли, Сливнишки герой, Струмска слава Радомир, Велбъжд Кюстендил, Хебър Пазарджик, Ботев Ихтиман, Малеш Микрево и Балкан 1929 Ботевград.


В събота Балкан ще изиграе първата си контрола. Негов съперник ще бъде Чавдар Етрополе. Мачът е от 10.00 ч. на стадион "Христо Ботев". По самия стадион също предстои немалко работа, за да може да бъде що-годе готов за началото на първенството.