В сградата на общината се въвежда нова пропускателна система. До входа/изхода  е  изградена кабина за дежурния охранител. Той ще регистрира всеки гражданин, който влиза в общинската администрация. Достъпът на гражданите  до служители, чиито работни помещения са разположени по етажите,  ще се осигурява чрез пропускателна карта. Тя ще се издава само на граждани с предварително записан  приемен час. За целта предстои на страницата на общината да бъде обявено приемното време на общинското ръководство, на  общинските служби, отделите и дирекциите. Уговарянето на приемен час може да става и по телефона. Указател на цялата общинска администрация е публикуван  на сайта на общината.  


За достъп до информационния център, касата и изнесеното работно място на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които се намират на партерния етаж, пропускателна карта няма да се издава. 


На партерния етаж на общината  ще бъде разположена и приемна за граждани. Там ще се обслужват хора с увреждания, както и възрастни хора, които не могат да се изкачват по стълбите. 


За инвалидите ще се отворя аварийният вход/изход на община. Оттам ще минават и официалните гости на общината. 


Новата пропускателна система ще влезе в сила в рамките на този месец. С въвеждането й общинското ръководство цели да осигури необходимия ред в общинската администрация, да гарантира безпрепятствено административно обслужване на гражданите, да осъществява контрол върху работата на общинските служители  и работното им време.  Всеки служител на общината ще влиза и излиза със специална служебна карта.