Академик Бултекс 99 (Пловдив) обяви трансфера на поредното си американско попълнение. Инвазията от САЩ върви с пълна сила и след като до момента през лятото “студентите” привлякоха Шакир Смит и Джош Хендерсън, а от миналогодишния отбор в състава остава Оскар Белфийлд, сега в града под тепетата ще акостира и четвърти американец.


Неговото име е Джордан Семпъл и той идва от трета дивизия на Испания - ЛЕБ Плата, където е играл в Самик Ираурги Саски Балоя. Тимът е от баската автономна област и завършва на второ място в крайното класиране, а Семпъл е едноличен лидер на отбора си.


201-сантиметровият играч блести със средно 15.5 точки, 9.4 борби, 2.3 асистнеции, 1.9 отнети топки и 1.0 чадъра в 29 двубоя. Семпъл има и френско гражданство, защото е роден в Париж. Играл е колежански баскетбол в Чико Стейт, а сезон 2015/2016 е дебютен за него в европейския баскетбол.


От клубното ръководство съобщиха, че с привличането на Семпъл селекцията финишира, а подготовката за новия сезон ще стартира на 25 август.