Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Колко ще получи Елица Янкова от държавата за медала от Рио?

Колко ще получи Елица Янкова от държавата за медала от Рио?

Елица Янкова ще си тръгне от Олимпиадата в Рио де Жанейро с награда от 150 000 лева от българската държава. За завоюван златен медал от българин  са предвидени 250 000 лева, а за сребро - 200 000 лева. Ивет Лалова, която завърши 8-ма на финала на 200 метра при жените, освен любовта на феновете, ще получи и награда от 10 000 лева.  


Сингапур е най-щедър към своите олимпийци. За златен медал от Рио състезателите на страната ще получат 753 000 долара. Втори по щедрост са в Индонезия. Трети в класацията са азербайджанците.  В Европа - най-много пари дават италианците - 185 000 долара.  А американските носители на златни медали ще приберат по 25 000 долара. 


Така уникалният Майкъл Фелпс си тръгва от Рио със 140 000 долара за своите нови 5 златни и един сребърен медал. За триумфа си, обаче ще плати около 55 000 долара данъци.  Интересен факт е, че Южна Корея освобождава златните си медалисти от военна служба, а най-добрите германските олимпийци получават безплатно бира до края на живота си, уточнява Нова телевизия.



Етикети към тази новина:
медал



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 2106
Дата: 19.08.2016, 17:22

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Guest, преди 8 години
Guest, преди 8 години
Avatar
Разбира се, че е повече от заслужено!!!
Но докато главните ни новини по най-гледаните телевизии са на такива теми, все територия ще си оставаме и няма да се превърнем в държава. . .
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com