Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Съвременните деца не познават игрите от нашето детство

Съвременните деца не познават игрите от нашето детство

Съвременните деца почти не познават игрите от нашето детство, твърдят историци и музейни работници. Затова те организират специални програми, в които разказват на малките как да играят на открито.


Децата на XXI век прекарват поне 2 часа дневно в игра със смартфона или компютъра, твърди европейска статистика. Игрите на "стражари и апаши", "народна топка" и ластик останаха в миналото.


Малките учат на какво са си играли родителите и бабите им в музеите. Регионалният исторически музей в Шумен пази огромна колекция играчки от края на XIX век до средата на XX век.


В Музея за история на София пък се организират програми за запознаване на децата с игрите на открито. Там малките могат да разгледат и с какво са си играли техните връстници преди 30, 50 или 100 години, съобщи bTV.



Етикети към тази новина:
деца игри



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 2140
Дата: 22.08.2016, 17:39

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Guest, преди 8 години
Avatar
Така ги възпитават родителите им няма как да научат какви са били детските игри от миналото ни
Guest, преди 8 години
Avatar
А когато погледнем по-далеко от носовете ще установим, че откакто свят светува никое поколение не е играло на игрите на предходното. Като първите 2000 хиляди години не е имало компютри, които да обвиняваме за това.
Guest, преди 8 години
Avatar
А като погледна по-далеч от носа си,виждам деца и млади хора затлъстели и ологофренясали- една книга не прочели! Родителите са виновни!
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com