Тя е "Мис Финландия" за 2012 г. и представи страната си на "Мис Вселена" в Лас Вегас. Избрана е за най-сексапилната жена в родината си за 2014-а от списание IS (Iltra-Sanomat), освен това пее и кара кънки на лед, но е и професионален готвач от 2009 година. Владее пет езика, включително арабски.


Става въпрос за 25-годишната Сара Шафак, която е родена в Хелзинки, но във вените й тече смесена кръв - майка й е чистокръвна финландка, а баща й - етнически мароканец.


В предаването "Сара Шафак - сол и шафран" тя готви прости ястия, овкусени с марокански билки и добро настроение. Рецептите на красивата готвачка са вдъхновени от нейната баба.


А за почитателите на изваяната фигура Сара публикува в Инстаграм серия от изкусителни селфита, демонстрирайки идеалната си фигура, която твърди, че поддържа чрез спорт и диета. Тя твърди, че не следи кое колко калории съдържа, когато се храни.


Младата жена уточнява, че не яде "нездрава храна" не по някакви идеологически и религиозни причини, а просто защото тази храна не й е вкусна. И още нещо - Сара е сред най-търсените модели във Финландия.