Днешната среща в Ботевград от третия кръг на Югозападната трета лига между Балкан и гостуващия Ботев 1937  Ихтиман завърши при резултат 1-1. Същият резултат между двата тима се получи и преди четири дни в редовното време на мача за Купата на България, но тогава домакините спечелиха след изпълнение на дузпи. Това бе и третото поредно равенство на Балкан, след 2-2 в първия ктръг като домакин на Беласица и 1-1 при гостуването на Етрополе миналия кръг.


И днес, както и в сряда, попадението за гостите реализира Васил Велев. В 7-та минута той засече топката с глава след изпълнение на ъглов удар и я прати в мрежата на вратата на Балкан. Домакините видимо се постъписаха след този гол и до края на първото полувреме отстъпваха на своя съперник, особено в средата на терена, където силно действаха халфовете на Ботев Лачов и Кадифчин.


Картината се промени през вторите 45 минути. С направените смени и вътрешни размествания от  треньора Иван Редовски в играта на Балкан се получи необходимата острота. Още в първата минута на втората част рейд на Цветелин Цаковски можеше да доведе до гол, но вратарят на Ботев изби.


Зелените продължиха да атакуват и в 70-та минута силен удар на Симон Николов профуча покрай дясната греда на гостите. Домакините продължиха да бъдат по-настойчиви и усилията им доведоха до така чакания гол. Това стана в 80-та минута, когато влезлият на полувремето Ивайло Златев стигна по-бързо до топката от Валери Свиленов и с мощен удар от границите на наказателното поле я прати във вратата за 1-1.


Балканци продължиха да атакуват, но така и не стигнаха до победен гол. Тръгнали в атака, те можеха да допуснат второ попадение във вратата си. В 85-та минута Петър Петров излезе сам срещу вратаря на Балкан, но Едуард Мечикян спаси и предотврати сигурен гол.


Зелените показаха характер и стремеж към победа, въпреки че не можаха да я постигнат. От равенството по-доволни бяха гостите от Ихтиман. Те получиха определена подкрепа и от главния съдия от Перник Димитър Димитров, който в немалко моменти ги толерираше, особено в последната четвърт на срещата.


Следващата седмица Балкан ще изиграе още два мача от първенството на Югозападната трета лига. В междинния кръг в сряда, 31 август гостува на Пирин Разлог, а в неделя - 4 септември от 17.00 ч. приема в Ботевград пернишкия Миньор.


Балкан: Мечикян, Мартинов (57 - Младенов), Райчев, Р. Андреев, Ст. Маринов, Ботев (46 - Златев), Бояджиев, Христофоров (33- А. Георгиев), Николов, Атанасов, Цаковски