Кметът на Община Етрополе  Димитър Димитров и Областния управител  Росица Иванова подписаха протокол, с който дадоха старт на дейностите по изпълнение на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Община Етрополе


С подписване на Протокол №2 за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия, ниво на строежа, официално бе даден старта на дейностите по изпълнение на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Община Етрополе. 
На срещата присъстваха: Димитър Димитров – Кмет на Община Етрополе, инж. Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, инж. Мариана Петрова – Директор на дирекция „УРТ“ в Община Етрополе, Юлия Митова  - главен специалист „ПиС“ в Община Етрополе, Силвия Хартарска – главен инспектор „КРиНС“ в Община Етрополе, Петя Цветанова – мл. експерт „ПИП“ в Община Етрополе, Стефка Христова – старши специалист „ПИП“ в Община Етрополе, Росица Иванова – Областен управител на София област, арх. Христина Чокова-Петрова - Началник отдел "Екология, териториално развитие и устройство на територията" в Софийска област,  инж. Радиана Симеонова-Йонова - старши експерт в отдел „ЕТРУР“ в Софийска област,   Мариана Петрова -главен специалист в отдел "Държавна собственост и документален фонд" в Софийска област,  представители на строителния надзор, представители на фирмите изпълнител и представители на сдруженията на собствениците.
Кметът на Община Етрополе, Димитър Димитров приветства гостите с „Добре дошли“, той сподели, че за него е удоволствие, че присъстваха на подписването на документите за откриване на строителните площадки по изпълнение на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще се даде старт на дейността.  Думата бе дадена на Областния управител Росица Иванова, която поздрави Община Етрополе за добре свършената работа, с което показва, че отново е първенец в изпълнение на своите задачи.
След подписването на Протокол №2 за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия, ниво на строежа, Кметът на Община Етрополе – Димитър Димитров и Областният управител Росица Иванова заедно с техните екипи посетиха строителните площадки.  Стартът на дейността бе даден на обектите в кв.178, бл. № 16, 17 и 18 и в кв. 20, блок на ул. „27 ноември” №28. Фирмата изпълнител в  кв.178, бл. №16, 17 и 18 е „Виа Конструкт груп“ ЕООД.  Фирмата изпълнител в кв. 20 на ул. „27 ноември“ №28 е „Интегрирани строителни системи“ ЕООД.
С реализирането на проекта се предвижда топлинно изолиране на външни стени, подмяна на старата дограма със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрива и топлинно изолиране под.
С реализирането на програмата за енергийна ефективност, ще се осигури един по-добър начин на живот на гражданите, както и ще се повиши качеството на жизнената среда и топлинния комфорт на живущите, което е и главен приоритет на ръководството на Община Етрополе.
Община Етрополе