В среща за първото място в единия от двата потока на Югозападния регион, играна днес в Ботевград, футболистите на Балкан отстъпиха на Хебър 1918 от Пазарджик с 1-2. Така напред в турнира за Купата на България продължава тимът от Пазарджик, който на 14 септември ще играе зоналния финал с Пирин ГД, който вчера отстрани след 2-0 Марек Дупница. А победителят между Хебър и Пирин ГД в първия кръг на турнира за Купата на България ще има за съперник Ботев Пловдив.


 Гостите откриха резултата в 15-та минута след нелепа грешка на вратаря на домакините Марин Илиев. Той не можа да улови една безобидна топка, подари я на Кристиян Иванов, който от един метър само я насочи в мрежата.


С направените смени през второто полувреме играта се оживи. Домакините обаче бяха попарени в 60-та минута, когато капитанът Тодор Колев засече остро подаване с глава и увеличи на 2-0.  Балканци се опитаха да догонят и върнаха един гол в 85-та минута, когато Красимир Алипиев с удар по земята от около 22 метра промуши топката в левия ъгъл.


До края нямаше време за повече, а и играта се изнерви най-вече заради неадекватните отсъждания на главния рефер Тенчо Гошев. Той предизвика много недоволства главно у домакините, тъй  като след нарушения на гостите вдигаше жълти картони и на извършителя, и на потърпевшия. Нервната обстаноква още повече се сгъсти в самия край на срещата, когато изпусналият безвъзвратно един "заспал" мач Гошев изгони за втори жълти картони Иван Редовски от Балкан и  Тодор Колев от Хебър.