"Според мен бяхме ощетени тотално. Подадохме жалба след края на мача", каза треньорът и президент на Балкан 1929 Иван Редовски след днешното гостуване на Хебър Пазарджик в мач от 6 кръг на Югозападната трета лига. "След като поведохме с 2-0, съдията свиреше всичко възможно, за да могат домакините да вкарат. Неприятното е, че това не ни се случва за първи път от началото на сезона", допълни Редовски.


В 30-та минута реферът отсъди дузпа за домакините, но вратарят Едуард Мечикян спаси. В самия край на първото полувреме Балкан поведе с 1-0 с хубав гол на Цветелин Цаковски. В 57-та резултатът стана 2-0 за Балкан с попадение на Ивайло Златев.


От този момент нататът домакините от Хебър започнаха масиран натиск. В 70-та минута получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред вратата на Балкан. Силният удар срещна главата на защитника Цветослав Ботев, който се строполи на тревата. Вместо да спрат и да изкарат топката, домакините продължиха атаката и вкараха за 1-2. След това, подпомогнати от многобройните нарушения в тяхна полза, първо изравниха, а след това вкараха и победния гол с глава след ъглов удар.