Баскетболистите на Берое започнаха с победа серията си от контролни срещи преди началото на първенството в Националната баскетболна лига. В първия си двубой за новия сезон „зелено-белите“ се наложиха със 76:66 над Черно море Тича. Двубоят се игра в общинската спортна зала на Стара Загора.


Най-резултатен за старозагорци бе новото попълнение Омари Гудул. Роденият в ДР Конго баскетболист завърши с 21 точки. Още 13 добави другото ново попълнение Шейн Гибсън. С 9 борби пък се отчете готвещият се с тима Аарън Джонсън. За гостите от Варна Станислав Цонков завърши с 14 точки.


Участие в двубоя за Берое взеха всички привлечени през лятото баскетболисти. Първи минути с екипа на мъжкия състав записа и 17-годишният юноша Евгени Василев.


Срещата от трибуните изгледа наставникът на Берое Любомир Минчев. От днес той започва работа с отбора след като ангажиментите му с националния тим за 2016 г. приключиха.


Следващият приятелски мач на Берое е в петък от 18,00 часа. Съперник е тимът на Ямбол, мачът ще се играе в зала „Диана“.


Две контроли изигра в началото на седмицата и пловдивският Академик Бултес 99. След като в четвъртък победи Балкан с 83-83, в понеделник постигна втора победа - над Черно море със 103-86. Вчера в Самоков пловдивчани загубиха от Рилски спортист с 87-70, като играха без лидера си Оскар Белфийлд.