УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


Днес, ние отбелязваме Деня на независимостта и прекланяме глава пред всички българи, които преди 108 години защитиха интересите на България, защитиха правото й на свобода и независимост.
Само преди броени дни отбелязахме друга знакова дата от българската история – Съединението на България и Източна Румелия. Това дело не би било истински завършено, без признаването на страната ни за суверенна.
На 22 септември 1908 година, в старопрестолната столица Велико Търново, в църквата „Свети Четиридесет мъченици”, българският княз Фердинанд прочита Манифест за провъзгласяване независимостта на България. С този исторически акт се отхвърля васалната ни зависимост от Османската империя. Княжество България става суверенна държава, начело с коронования цар Фердинанд.
Хилядолетната история на нашата държава, настоящето и бъдещето й, поставят пред нас отговорността да работим заедно, като истински патриоти, за свободна и демократична България. Независимост означава освен свобода, също и воля за достоен живот, за достойно бъдеще на нашите деца.
В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на Община Етрополе. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!



С уважение,


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: /п/
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ
22.09.2016 г.