За шести пореден път Елаците-Мед проведоха лятна „Стажантската програма”, в която участваха 20 студента, 11 от които стажуваха в Обогатителен комплекс и 9 в Рудничен комплекс. Програмата  дава възможност на студенти от технически и икономически специалности от различни висши учебни заведения –  Минно-геоложки университет, Химико-технологичен и металургичен университет,  Технически университет, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Университет за национално и световно стопанство, Софийски университет, Нов Български Университет, Академия на МВР, ПУ "Паисий Хилендарски", гр. Пловдив,  да работят в отдели и структурни звена на дружеството през летните месеци и да получат информация и опит, които да бъдат от полза за бъдещата им професионална реализация.
За 6-те години, през които се провежда програмата, са били на стаж общо 179 студенти, като 14 от тях вече са част от колектива на дружеството. Основното предназначение на стажантската програма - да се прилага наученото от студентите в университетите на място, в реално производство, дава възможност на мениджърите да подберат сред завършващите специалисти с потенциал за дългосрочно сътрудничество и да бъдат изградени мотивирани и квалифицирани млади екипи.
„Направеният анализ през годините показва, че летните стажантски програми повишават ентусиазма и мотивацията на студентите за усвояване на знанията, а за техните наставници остава удовлетворението, че са запалили искри в очите на младите хора и тяхното желание за реализация в бранша.“ – споделя инж. Симона Събкова, Директор, човешки ресурси на Елаците - Мед АД.