Преустроената към магазина бивша селска фурна не можа да побере всички желаещи жители на с. Бойковец да присъстват на предварително обявената среща с кмета на общината Димитър Димитров.
Този път той беше без своите заместници.
Както всеки човек е индивидуален и неповторим като индивидуалност, така е и с населените места. Срещата в Бойковец се отличава с няколко неща. На първо място задълбоченият анализ на проблемите и направените конкретни предложения от страна нахората за разрешаването им.
Основният проблем, около който се завъртяха разговорите и тук беше
водоснабдяването. Живеещият в селото „виладжия” инженер по ВиК, направи компетентен анализ за състоянието на нещата и сподели, че: това е селото с най-много и най-чиста вода за пиене. навремето водоснабдяването е разчетено за 500 жители, в момента са малко повече от 100 с хората отвън. Въпреки това, главно поради неподдържаната ВиК система, водата понякога не достига до всички къщи. Причината е старите тръби, които се пукат и стават чести аварии. Много от водата изтича извън водопроводната мрежа. Занамарени са и водоизточниците, шахтите са разградени и неподдържани. Има нужда да се отремонтира стария резервоар. Тези в местностите Маринковец и Равни дел да се определят като вододайни зони, да се оградят  и да спре достъпа на хора и животни до самите водоизточници. На всички шахти да се поставят железни капаци със заключване.
Че водата е проблем на повечето от селата, го потвърди и кметът, но поради това, че ВиК е в  състава на съответната асоциация, неговите функции са ограничени. Въпреки това е предлагал на Марин Маринов съответни решения, като това  ВиК да осигури материалите, а общината да се ангажира с техника и хора, но резултатът е този.
Другите проблеми, които вълнуват хората са: недовършените на места крайпътни канавки; слабото напрежение на подавания за селото електрически ток и необходимостта на места от улични лампи; безстопанствените животни из имотите на хората и няколко въпроси от битов и междуличностен характер.
На по-гояма част от въпросите отговори кметът на селото Иван Гергов.
На срещата се изказа и задоволството от състоянието на пътя от Етрополе и през селото, който е в много добро състояние. 
Следвата среща е в с. Малки Искър, която се очаква датата да се определи за следващата седмица.     


Извън темата, а вероятно и не съвсем, е състоянието на някогашното училище, което е почти пред пълноо разрушаване. Стабилна е останала само подпорната стена на двора, правена преди 50 години и чешмата до нея, за която няма сушава година.