Общината ще подпомогне финансово участието на нашата съгражданка Паулина Велчева в олимпийските игри за ветерани в Нова Зеландия, които ще се проведат през следващата година. Клубът, за който се състезава тя, е регистриран в Правец, но това, разбира се, не се възприе като основание,  съветниците да отхвърлят молбата й за финансова помощ. Напротив сумата бе увеличена. Вместо до 700 лева, общината ще отпусне до 1500 лева. 


Предложението за увеличаване на финансовата помощ бе направено от Постоянната комисия за работа с децата, младежта и спорта . Председателят на комисията Борислав Витков изрази мнение, че би било добре да се подпомагат  спортистите от Ботевград, дори да се състезават за клубове, регистрирани в други общини.  „Когато вземат медал, те развяват флага на България. На едно състезание  през 2012 год. шест пъти показах националния трибагреник, но нито Министерството на спорта, нито общината обърнаха внимание  на този успех”, допълни той.  


Съветниците единодушно подкрепиха предложението. Някои от тях, както и кметът, изразиха надежда, че клуб на лекоатлети – ветерани ще бъде регистриран и в Ботевград, и Поля Велчева ще се състезава за него.