Утре ще бъде излъчен победителят в турнира по тенис за непрофесионалисти, организиран от ОП "Балкан". Той започна днес на кортовете до Арена Ботевград, за неделя остават да се изиграят двата полуфинала и мачът за титлата.  Регламентът бе до 9 спечелени гейма.


В единия полуфинал от 9.30 сутринта ще играят Тодор Тодоров и Николай Филипов. Единият участник в другия полуфинал е Виктор Ганчев.


Първи до полуфинала достигна нашият колега от Телевизия Ботевград Тодор Тодоров. В първия мач той се наложи с 9-3 над Николай Веселинов. А след това  спечели  и на четвъртфинала срещу Стефан Стефанов с 9-5. Преди това в първата си среща Стефан бе победил с 9-4 Пешо Петров, а във втората разгроми с 9-1 Евгени Любомиров.


В същия поток в горната част на схемата Никола Захариев се наложи с 9-3 над Радослав Райков. След това обаче Цеки се отказа от участие в четвъртфинала, който бе спечелен служебно от Николай Филипов. Кольо пък преди това постигна трудна победа срещу Ивайло Герчев, който на старта се наложи над Тихомир Найденов с 9-4.


В долната част на схемата единият полуфиналист е Виктор Ганчев. Опитният тенисист победи първия си съперник Константин с 9-2. В  един изключително оспорван полуфинал отстрани след тайбрек с 9-8 Цветозар Иванов, който в първия си мач победи Николай Иванчев с 9-2.


Нямаше проблеми в първата си среща и Михаил Иванов, чието ново прозвище е Мишикори. Той отстрани с 9-3 Райко Стоянов.


За призьорите има атрактивни награди. Победителят ще получи и десетлитрово буре, произведено от Цеки.