Наградата за авторска песен бе присъдена на ВГ“Оренда“   - Етрополе за  песента „Колко трябва на човека“ по текст и музиката  на Николай Христов


Националният празник на градската песен „Ямболска есен“ се организира от община Ямбол и читалище „Пробуда-1909“ . Фестивалът е с конкурсен характер. Провежда се в първата половина на м. октомври в рамките на 1 ден, веднъж на две години /всяка четна година/. Първото му издание е през 1998г. като регионален, а по-късно получава статут  на национален  празник .
Тази година във фестивала взеха участие 12 групи, 3 камерни състава и 5 индивидуални изпълнители от 9 области в страната – София, Пловдив, Велико Търново, Силистра, Варна, Хасково, Бургас, Сливен и Ямбол.
В класирането бяха отличени  групите от  Твърдица, Тополовград, Дебелец и Арбанаси.
Наградата за авторска песен бе присъдена на ВГ“Оренда“   - Етрополе за  песента „Колко трябва на човека“ по текст и музиката  на Николай Христов.
Журито, което оценяваше качествата на изпълненията, се състоеше от музикалните специалисти Мариана Андреева, Божидара Божилова и Паулина Чорбаджийска.


Текст и снимки: Петя Цекова