Служителка пренасочвала такси към лична сметка?


Миналата седмица Ботевградския районен съд бе разтърсен от нечуван скандал. Секретарка на държавния съдия-изпълнител методично пренасочвала пари вместо в сметката на съда към личната си сметка. Става дума за такси, депозити и други средства, които се плащат по сметката на съдия-изпълнителя. Далаверата била разкрита, след като въпросната служителка излязла в болнични, а на съдията се наложило да направи справка по конкретно дело. Затова бил използван компютърът на секретарката. Съдия-изпълнителят се усъмнил в преводите на парите и подал сигнал в полицията.


Служители на икономическата полиция от Областната дирекция на МВР разнищили схемата. Въпросната служителка е уволнена дисциплинарно. По неофициална информация става дума да около 50 хиляди лева.


Уличената секретарка работи в съда от около две години. Служители на Темида твърдят, че тя е роднина на съдия от Окръжния съд. Потърсихме за коментар председателя на Районния съд Илияна Цветкова, но през почивните дни тя не отговаряше на мобилния си телефон. Официална информация няма и от полицията.