Срещата, за която вече писахме, се проведе на 19.10 в Многофункционалната зала на НЧ „Т.Пеев-1871” с представители на Областен информационен център София-град и София-област. 
Целта на събитието бе запознаване с актуални и предстоящи процедури и мерки по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Поканата за срещата бе отправена както към общинската администрация, така и към бизнеса, неправителствени организаци, медии и заинтересовани граждани.  Участниците бяха запознати с условията за кандидатстване по процедура „Развитие в социалното предприемачество” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,  която е отворена в момента. Експертите разясниха възможностите за допустимите кандидати, дейности и разходи, критерии за оцнеяване на проектните предложения. Целта на процедурата е улесняване на достъпа до заетост и подкрепа за социално включване на уязвими групи чрез създаване на професионална интеграция в областта на социалната икономика. Затова задължителна дейност е подкрепа за заетост  за период до 12 месеца на включените хора от целевата група.  Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 05.01.2017 г.
Общинските служители бяха запознати с процедурите, които се отварят до края на 2016 г.  и възможностите да бъдат бенефициенти и партньори.
Представителите на Областния информационен център изразиха готовността си за поддържане на редовни контакти с всички заинтересовани на адрес:
Областен информационен център  - гр. София 1408, бул. „Витоша“ 99, тел. 02/4400 788, e-mail: oic.sofia@gmail.com