Започна процедурата за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата“, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата дава възможност на млади висшисти (до 29 години) да работят 9 месеца през 2017 г. в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност.


По програмата са обявени 2208 работни места. 1494 са в министерства,  институции и техните агенции и териториални поделения, 55 са за областни управи и 659 за общински администрации. Диапазонът на търсените от работодателите специалисти е обширен. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности. Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина, съобщава пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика. 


Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда от днес /24 октомври/ до 18 ноември. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата.


Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване може да намерите на интернет-страниците на Министерството на труда и социалната политика: https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=250 и на Агенцията по заетостта: https://www.az.government.bghttps://www.az.government.bg.


Община Ботевград е заявила три работни места по програма „Старт в кариерата”. Те са в отделите „Местни данъци и такси”, „Общи икономически дейности и общинска собственост”  и „Управление на програми и проекти”. Кандидатите  за първите два отдела трябва да са завършили „Икономика”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Право”, а за третия -  професионални направления  „Администрация и управление”, „Икономика”; „Архитектура, строителство и геодезия” по специалностите „Управление на проекти”, „Управление на международни проекти”, „Икономически анализи и проекти за регионално развитие; „Водоснабдяване”.


Друго изискване към кандидатите е да имат компютърна грамотност.