12-годишните баскетболисти на "Балкан" с треньор Николай Пеев заеха второто  място на завършилия днес турнир в памет на рано напусналия ни баскетболист Росен Бенчев. В последната среща от надпреварата, която на практика бе директен спор за второто място, те победиха сръбския "Актавис Академия" от град Лесковац със 70-58. На полувремето малките балканци имаха преднина от 13 точки - 36-23, след третата част резултатът бе 49-33  за тях и спечелиха мача, въпреки опитите в последната четвъртина на  момчетата от Лесковац да се доближат опасно.


Преди тази последна среща в Арена Ботевград се изиграха още две. В едната Рилски спортист победи Лукойл Академик с 57-52, а МЗТ Скопие спечели срещу БУБА баскетбол с 62-35. Резултатите от снощи: МЗТ Скопие - Лукойл Академик 64-43 и Актавис Академия - Рилски спортист 60-55.


Победител в турнира с 5 победи в петте си мача стана отборът на МЗТ Скопие с треньор Митко Маринков. Втори е Балкан, трети - Актавис Академия, и двата тима с по 2 загуби.


Наградите на призьорите бяха връчени от братчето на Росен Бенчев - Валери. За най-добър играч на турнира според категоричното мнение на всички треньори, бе обявен Рубин Стефанов от МЗТ Скопие. Той е син на една от легендите на македонския баскетбол Върбица Стефанов. Призьорите получиха купи и медали, а за всички момчета от шестте отбора имаше подарък тениска.


Сътрудничеството между подрастващите от трите съседни страни, които са автори на проекта - България, Сърбия и Македония, имат намерение турнирът да се разрасне. Съгласието за това е дал и ботевградският бизнесмен Бенчо Стаменов - бащата на патрона на турнира Росен Бенчев, който съвместно с БК Балкан бе организатор на тридневната проява.