Рано-рано тази сутрин пред НЧ „Тодор Пеев-1871” беше спрял нестандартен по своето съдържание автобус. Той привлече вниманието на гражданите с надписа над предното панорамно стъкло „Подвижно читалище „Бащино огнище”.
Наред с изявата, за която вече писахме, колективът на тази своеобразна книжарница бяха подготвили още една изненада. В малки салон на читалището четири отбора, по едни от училищата „Георги Бенковски” – с. Малки Искър, „Христо Ботев” – с. Лопян и по един от Етрополските СУ „Христо Ясенов” и ОУ „Христо Ботев” трябваше да демонстратират своите познания за родния край и за страната ни в интерактивната игра „Познавам ли моята България”.
В 13:00 часа на обяд, две изпълнителки от Детска певческа група „Звездица” с ръководител Диляна Гоцева постави началото на състезанието с песента „Отишел е байчо Кольо”.
Това издание на интерактивната играта-състезание „Познавам ли моята България” е по инициатива на Етрополския исторически музей и Подвижно читалище „Бащино огнище”, РК „Родолюбие” с активното съдействие и подкрепата на Община Етрополе. Организирана е по повод 139-та годишнина от Освобождението на Етрополе от турско робство.
Гости бяха Марияна Драганска – секретар на Община Етрополе, Росица Иванова – главен инспектор ПКВ в Общинска администрация, Нели Сейменарова – директор на дирекция „Бюджет и финанси” в Общината, Огнян маринов – заместник-председател на НД Традиция, Марияна Георгиева – секретар на НД „Традиция”, директори на общинските училища, родители на участници в състезанието.
След като даде начален старт на надпреварата, Маргарита Спасова от Подвижнато читалище, разясни правилата на играта, обяви отборите и поредността на тяхното участие според предварителния жребий.
Тричленно жури в състав Атанас Величков от Подвижното читалище, Марияна Георгиева от НД „Традиция” и  Венета Мишева от Историческия музей в Етрополе трябваше да следи много внимателно представяне на отборите и да оцени прецизно техните отговори.  
Състезанието премина в три кръга:
• В първия кръг всяко училище представи по една забележителност от Етрополе. Историческия музей представи отборът от Малки Искър, „Ясеновци” – манастира „Св.Троица”, от ОУ „Христо Ботев” - Етрополе представиха Зольовската чешма, а отборът от Лопян – Етрополската часовникова кула.
• Във втория  децата разказваха за обекти от четири маршрута, като ги разпознаваха от макетите пред масата на журито и ги поставяха по картата на България. Тя пък беше разстлана пред участниците  върху пода в средата на салона.
В маршрутите бяха включени обекти като: Царски дворец на Царевец, Замъкът Баба Вида-гр.Видин, Белоградчишката крепост и скали, Златната църква -гр.Велики Преслав, Рилски манастир, Средновековен град Перник-гр.Перник, Храм-паметник "Александър Невски" и Томбул джамия „Шериф Халил паша” в Шумен.
По време на играта се създаде впечатлението за неправомерна оценка на отборите на СУ „Христо Ясенов” и на Лопян. Това породи и напрежение в играта, продължила повече от два часа.
• В третия кръг всеки отбор трябваше да нареди по един пъзел с изображения на Часовниковата кула-гр.Троян, Фарът на Шабла, Крумовият дворец-гр.Плиска и Централната Софийска синагога.
Накрая журито обяви класирането на отборите: ОУ "Хр.Ботев" - гр.Етрополе, СУ"Хр.Ясенов", ОУ "Хр.Ботев" - с.Лопян, ОУ "Г.Бенковски" - с.Малки Искър.
Наградите бяха връчени от името на община Етрополе.