Учениците и учителите от СУ "Хр. Ясенов"- Етрополе отбелязаха 20 ноември - Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия с редица мероприятия - дискусии, беседи, презентации, изложба на рисунки, минута мълчание в памет на жертвите, оказване на безопасни маршрути за най-малките и др. 
В актовата зала на училището се проведе среща на учениците от 11 и 12 клас с представители на Районното управление на МВР - Етрополе, пътна полиция и Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Представена беше картина, анализираща пътните инциденти в България и по-конкретно в община Етрополе, показан беше видеофилм с пострадал при пътен инцидент младеж, който е и виновен за смъртта на приятелката си. Неговата изповед трогна присъстващите и показа колко важно е да си отговорен на пътя като водач на МПС, пешеходец, или просто свидетел при шофиране в нетрезво състояние.
В памет на жертвите е необходима пълна мобилизация на усилията за изграждане на нова култура в пътното движение, основана на знания, умения и уважение между хората. Необходимо е всички ние да бъдем по-внимателни и отговорни на пътя.
Ръководството на СУ „Христо Ясенов“ - Етрополе изказва благодарност към участващите институции и техните представители за оказаната помощ в обучението и засилване на вниманието на младите за една по-добра и безопасна култура на пътя.
Текст и Снимки: Росица Иванова