Приемат се заявки за разкриване на работни места по схеми от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”


Агенцията по заетостта обявява прием на заявки по схема „Обучения и заетост за младите хора”, която е насочена към безработни лица до 29 години включително, както и по схема „Обучения и заетост“ за безработни лица на възраст над 29 години. И двете схеми са съфинансирани от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020г.


От 28.11.2016г. до 09.12.2016г. всеки работодател, който желае да наеме безработни лица по тези схеми, може да подаде заявка за разкриване на свободни работни места, съобразно своите потребности. На този втори етап от изпълнението на схемите, безработните лица, одобрени от работодателите, ще имат възможност да преминат професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС № 280/2015г. 


Максималният брой безработни лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е 10 (десет). При набирането на заявки няма да бъдат изисквани съпътстващите документи. Те следва да се представят преди сключване на договора със съответния работодател.


За да се гарантират справедливи условия и равнопоставеност при кандидатстването, набраните заявки ще бъдат разгледани и оценени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на Софийска област на база критерии, посочени в утвърдената от министъра на труда и социалната политика Методика за оценка на заявки от работодатели.


Образците на заявките за кандидатстване, както и помощните материали за разясняване на условията за кандидатстване, може да се изтеглят от официалния сайт на Агенцията по заетостта или да се получат в Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград. 


За допълнителна информация – тел.: 0723/60-161