От петък до неделя в град Етрополе се проведе първият по рода си турнир за момичетата, наречен скаут лига.
Скаут лигата е грандиозен и уникален проект на БФВ, който се реализира съвместно с корпорация "Развитие". Скаут лигата няма аналог в Европа. Близо 1200 деца от цяла България се включват в програмата - 36 отбора за момичета и 36 отбора за момчета -  това прави програмата единствена по своята мащабност на Стария континент.
Отборите за разделени на 6 региона. В нашия регион попаднаха отборите на Пирин-Разлог, Велбъжд-Кюстендил, Ботев-Ихтиман, Пирдоп, Миньор-Перник и Етрополе.
Домакините постигнаха две победи с 2:0 гейма над отборите на Пирдоп и Перник и загубиха с 2:1 от Ихтиман и 2:0 от Кюстендил и Разлог. Така се наредиха на четвърто място в крайното класиране.
Победител в първия турнир стана отборът на Велбъжд. През месец януари ще се проведе и втория турнир от надпреварата. Съперници на нашите момичета ще бъдат съставите на Марица-Пловдив, Родопа-Смолян, Асеновец-Асеновград, Пирин-Разлог и Пирдоп.
Следващата седмица пък в Разлог ще се проведе същия турнир, но за момчета с участието на домакините от Пирин, Миньор-Перник, Ботев-Ихтиман, Марек-Дупница, Велбъжд-Кюстендил и Етрополе. Автор: vasilvolley