На редакционната поща на botevgrad.com се получи писмо от ботевградчанин, в което той разказва, че около 19 часа на 6-ти декември установил, че автомобилът му е бил разбит и от него липсвали CD, дискове и документи. Мъжът сигнализирал на телефон 112. Отсреща му отговорили, че ще изпратят екип. Това обаче станало след час и тридесет минути и след още две позвънявания от страна на собственика на колата.  


„Дойдоха трима полицаи, катаджии. Казаха ми да отида в управлението на другия ден да си подам жалба. Направи ми впечатление, че пръстови отпечатъци не бяха взети. Само дето мръзнах час и половина, докато дойдат органите на реда, за да ми кажат да си прибера автомобила", разказва потърпевшият. 


На другия ден мъжът отишъл в полицейското управление, но оттам му казали, че „няма смисъл да подава жалба”. Това го накарало да се усъмни, че случаят ще се разследва.  


"По-добре да не си заключвам колата, а да я оставя на крадците, нека си крадат на спокойствие… В тази държава няма живот!”, възмущава се собственикът на разбития автомобил.