Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев гласува вот на доверие на наставника Людмил Хаджисотиров. Бившият гард кара първата си година като треньор на мъжки отбор и под негово ръководство Рилецо записа три победи в евротурнирите, но в последните няколко седмици е в криза, която се изразява в пет поредни загуби на домашна сцена в НБЛ.


Последната битка на самоковци за календарната 2016 година е в столицата, където днес от 17.00 ч. в зала „Универсиада“ те ще премерят сили с мотивирания от привличането на нов спонсор млад тим на Левски 2014. Носителят на Купа България има сериозен стимул относно визитата в София и той е от финансово естество.


„Платихме на играчите за Коледа, макар че не заслужаваха това. От мача с Левски зависи дали ще получат пари за Нова година. Със сигурност обаче след неговия край ще се разделим с един или двама от тях и ще привлечем техни заместници. Бъдещето на треньора не подлежи на коментар. Не виждам причина за слабите резултати в Удо. Той е млад и амбициозен, а аз обичам да давам път точно на такива хора“, коментира Георгиев създалата се ситуация пред „Тема Спорт“.


От тима от Самоков си тръгжва още един чужденец. След като бе освободен американеца Джеръл Симънс, днес стана ясно, че Рилски спортист ще бъде напуснат от един от най-ключовите си играчи - хърватския център Ненад Делич. Днес срещу Левски 2014 е последната му среща с българския тим. Има индикации, че Делич си е намерил отбор в друга държава, споменава се Иран.