Носителят на Купата на България Рилски спортист направи генерална промяна в подкошието си в рамките на последната седмица. Самоковци се разделиха с представителите на балканската школа Ненад Делич (Хърватия) и Душан Цветкович (Сърбия), за да ги заменят с двама американски възпитаници - Тони Уудс и Ди Джей Шелтън. Делич продължи кариерата си в косовския Сигал (Прищина), докато Цветкович остава в България, но с друг екип - този на Балкан (Ботевград), който вече носи през сезон 2015/2016.

И двете нови попълнения в селекцията на Людмил Хаджисотиров идват от съседна Гърция. Уудс бе част от Докса (Лефкада), но не е играл от началото на сезона и се очаква първите му минути за сезона да дойдат именно с екипа на Рилецо, в чието подкошие той трябва да се наложи като основна фигура, оформяйки дует със сънародника си Ди Джей Шелтън, който пък изигра само един мач за друг елитен тим на юг от границата, а именно Лаврио.

Колегите от авторитетното гръцко издание Gazzeta.gr потвърдиха, че Уудс няма нито секунда игра този сезон, като същевременно добавиха за Sportal.bg, че Шелтън е освобoден, защото треньорът Христос Серелис не е останал особено доволен от цялостното му представяне.