Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Подходящи храни след тренировка

Подходящи храни след тренировка

Мислейки за себе си след празниците, едва ли посягате към калорични храни и сладки неща.


Месец януари е месецът, през който повечето хора започват да тренират, за да се отърват от натрупаните килограми през декември и подготовка за така очакваното лято и плаж.


Сигурно сте чували, че тялото усвоява въглехидрати и протеини в рамките на 45 минути след тренировка. Поради тази причина е много важно с какво точно ще захраните организма след правенето на упражнения, тичане, фитнес или групови занимания. foodpanda, подбра най- добрите храни за прием след тренировка като количеството зависи много от целта, която искате да постигнете.



  1. Кисело мляко - истинското кисело мляко е чудесен източник на протеин и много добър пробиотик, които запазва функциите на стомашно- чревната флора. Освен това млякото помага и в борбата с мускулните болки.


  1. Пълнозърнест сандвич - Пълнозърнестите храни са заредени с полезни въглехидрати. Зърната са добра добавка и към салати и месо. Те спомагат за добрата обмяна на веществата и засищането на организма за по- дълго време.


  1. Плодове - те съдържат лесно смилаеми въглехидрати, които действат добре на умореното тяло и мускули. Консумирайте често цитруси, киви и ананас.


  1. Яйца - Сервирайте ги както ви харесва- бъркани, на очи, рохки, твърдо сварени. Те са с високо съдържание на протеин и хранителни вещества.


  1. Спанак - силно концентриран на хранителни вещества, витамини и минерали. Освен това съдържа витамин С и фолиева киселина. Най- важното е, че не съдържа мазнини и холестерол.


  1. Хумус - това е храна за добра фигура, изключително популярна в Близкия изток. Зарежда организма с нужната енергия за деня, минерали, витамини и протеини.


Етикети към тази новина:
тренировка хранене



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1469
Дата: 10.01.2017, 16:23

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com