На пълнолетния участник в групата е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“


На 8 януари около 22.40 часа в РУ - Ботевград постъпил сигнал за извършен грабеж на дамска чанта от 31-годишна местна жителка. Потърпевшата обяснила, че до нея спрял лек автомобил, от който излязъл непознат мъж, ударил я по главата, след което издърпал чантата й с лични документи, парична сума, златна халка и други лични вещи. В късните часове на 15 януари в РУ - Ботевград се получил сигнал за идентичен грабеж, извършен в с. Врачеш. Потърпевшата споделила, че е била застигната на улица в селото от двама непознати, които след като издърпали насила дамската й чанта, се оттеглили с лек автомобил.


В рамките на образуваните по двата случая досъдебни производства криминалистите от РУ - Ботевград предприели незабавни действия с цел установяването и задържането на извършителите на престъпните посегателства. В резултат на проведените в бърз порядък множество оперативни и процесуално-следствени действия разследващият екип разкрил, че съпричастни към двата грабежа са 22-годишният Н.С. и двама непълнолетни на 15 и 17 години, всичките от Ботевград. В хода на разследването криминалистите установили по безспорен начин, че малко преди втория грабеж Н.С и двамата му непълнолетни съучастници са отнели още една дамска чанта, собственост на жена от Ботевград.  Отнетите чанти, заедно с всички съдържащи се в тях вещи, са намерени от полицейските служители захвърлени на различни места в околностите на града.


За виновността на Н.С. са събрани достатъчно доказателства, вследствие на което на 18 януари му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал.1 от НК и с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.