Като български евродепутат изразявам загриженост, недоумение и разочарование от бездействието на официалните български институции към проблема с липсата на справедливост и законност по отношение неправомерните действия на бившия кмет на Ботевград Георги Цветанов Георгиев, заяви евродепутата Ангел Джамбазки от Групата на Европейски консерватори и реформисти. Загриженост, защото отвореното писмо на бивши и настоящи общински съветници изразява волята на огромната част на хората в тази община. Недоумение, защото Бойко Борисов и Сотир Цацаров по никакъв начин не са реагирали на апела на авторите на това отворено писмо. Разочарование, защото очевидно тук става дума за задкулисно бездействие с елементи на отворен политически чадър, добави Джамбазки.


Според евродепутата съвсем правилно авторите на отвореното писмо от Ботевград са се обърнали за съдействие към официалните институции на Европейския съюз. Хората в България вече се научиха да търсят европейска проекция на своите права и в това отношение Брюксел няма как да подмине с мълчание, характерно за официална София, скандалното бездействие на българските институции, сподели Джамбазки.


Евродепутатът заяви категоричната си воля да използва своите правомощия  и ще търси решаването на проблема на хората от Ботевград. Ще потърся отговор на отправените в отвореното писмо въпроси до Председателя на Европейския съвет, Председателя на Европейската комисия и до новия Председател на Европейския парламент, бе категоричен Джамбазки. Той изради готовност да изпрати сигнал по случая с бившия кмет на Ботевград Георги Цветанов Георгиев до Европейската служба за борба с измами ОЛАФ.


Припомняме ви, че преди Коледа бивши и настоящи общински съветници препратиха отвореното си писмо до първите трима в Европа и на всичките 17 български евродепутати.