Общински съвет Ботевград ще заседава извънредно на 15 февруари /сряда/ от 17 часа на обичайното място – малък салон на читалище „Христо Ботев”.  Дневният ред включва една точка: Определяне позицията на община Ботевград  по отношение на това как да гласува нейният представител в редовното заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – София.


Заседанието е насрочено за 17 февруари от 13 часа в областната администрация. То ще премине при следния дневен ред: Отчет за дейността на Асоциацията по ВиК; Отчет за изпълнение на Бюджета на Асоциацията; Приемане на бюджет за настоящата година; Други.


Представител на Община Ботевград в Асоциацията по ВиК – София област е кметът Иван Гавалюгов.


Да припомним, че присъединяването на нашата община към Асоциацията стана през юни миналата година. Тази стъпка бе предприета в съответствие с държавната политика в отрасъл Водоснабдяване и канализация. А тя е, че само общините, които членуват във ВиК-асоциациите на областно ниво, имат възможност да получават безвъзмездно финансиране от Европейския съюз и държавния бюджет за реализация на проекти в този сектор.