В днешното дерби на женската А група баскетболистките на Балкан отстъпиха в Ботевград на Черно море Одесос само с 1 точка разлика - 80-81. Момичетата на Стефка Славова имаха възможност да спечелят, но в последните секунди шансът не бе на тяхна страна. Те имаха атака в последните 20 секунди, но стрелбата на Николета Христова не бе точна. Ще припомним, че в първия мач между двата тима, игран през ноември във Варна, нашите отново загубиха само с 1 точка - 67-66.


Балкан не започна добре и след 6 минути игра изоставаше с 22-7. Последва обаче много силна серия  от 18-0  и три минути след началото на втората част домакините вече водеха с 3 - 34-31. Варненки обаче се върнаха и с щастлива тройка със сирената водеха на полувремето с 50-47.


След третата част Черно море Одесос бе напред с 5 точки, но воденият от Стефка Славова тим на домакините отново изравни. Последваха доста смени на водачеството, общо 12 за цялата среща. Напрежението в края на мача се отрази и на двата отбора, но по-голям късмет имаха момичетата от Варна за 81-80 в тяхна полза.


Страхотен мач изигра Клаудия Цанкова, която отбеляза цели 43 точки - повече от половината от целия отбор, като вкара 8 тройки от 14 опита. С 15 точки е Наталия Славчева, а Карина Константинова има 13. Трите играха без смяна всичките 40 минути, само по минута и половина на пейката бяха и Радина Живачка, която е с 6 точки и 13 борби, и Николета Христова, вкарала 3 точки.


За Черно море Одесос се открояваха Валентина Христова с 28 точки и 7 борби, но с 9 грешки, Янина Тодорова с 22 точки и 8 отнети топки, както и Юлияна Вълчева с 18 точки и 9 овладени топки..