След два квалификационни турнира, определящи състава за участие на Европейското първенство за младежи до 21 г., Георги Стоянов и Калоян Бинев завоюваха квоти за участие на Европейското първенство.


Калоян Бинев ще се състезава в кат. до 58 кг., а Георги Стоянов в кат. до 63 кг. на състезанието, което ще се проведе в София през април и е първото от такъв мащаб, провеждано в България.


В герой на последния квалификационен турнир се превърна Георги Стоянов, който контузи тежко глезена си още в първия рунд на първата си среща, но стисна зъби и буквално на един крак успя да спечели срещата. Лекарите на турнира дори се опитаха да го спрат от надпреварата, което означаваше сбогуване с участие на ЕП. 


Преди финалната му среща, президента на федерацията Слави Бинев предложи тя да се отложи и да се изиграе след възстановяване от травмата, но Георги предпочете да се спази правилника и да изиграе финала. Въпреки усилията на опонента му от "Гладиатор" Дупница и силните болки в глезена, Георги успя да надиграе противника си и спечели финала с резултат 4 - 1.


Освен Калоян и Георги, още двама представители на клуба участваха в разпределението на квотите - Владимир Николов и Илиян Стайков, които се състезават в кат. до 54 кг. За съжаление поради младостта си (и двамата са петнадесет годишни), те не успяха да спечелят квота за участие на ЕП. Най - близо до успех беше Влади Николов, който стигна до финалите на двата турнира, но не успя да ги спечели. И той подобно на Георги игра контузен на втория турнир, тъй като на първия спука фаланга на палеца на ръката.