На 17 февруари за първи път Софийска окръжна прокуратура организира изнесена приемна за граждани в Ботевград. Заместник окръжният прокурор Нина Панчева приемаше граждани, които се възползваха от възможността да поставят своите проблеми, свързани с правосъдната система.


"Тази инициатива на прокуратурата за изнесени приемни по места стартира още през ноември м.г. и ще продължи и в бъдеще - заяви зам. окръжният прокурор Нина Панчева. Това всъщност е залегнало като част от правилата за прием на граждани.


- Искам да подчертая, че Софийската окръжна прокуратура винаги е била отворена за граждани и техните сигнали, но за първи път приемните се правят по общините, така че самите граждани да бъдат улеснени" - заяви тя.


На въпроса каква ще бъде съдбата на сигналите, които ще постъпят по време на приемните, Нина Панчева заяви: "Всичките ще бъдат приети и изслушани. Правилата не позволяват ние да даваме правни съвети и консултации, но ако случаите не са от компетенцията на прокуратурата гражданите ще получат съвет къде да отнесат сигнала си. Когато сигналът е от наша компетентност, той ще бъде заведен и предаден на наблюдаващ прокурор. Съответно той ще прецени дали да извърши проверка по изнесените факти" - заяви Нина Панчева.


Следващите приемни на Окръжния прокурор в Ботевград ще бъдат на 11 април и на 9 юни от 10 до 12 часа в сградата на Съдебната палата.


Предварителни заявки за прием могат да се направят на: 


- за Районна прокуратура - Ботевград:  0723/69302; e-mail: гр_botevgrad@prb.bg