Ивелина Чолакова се завръща в родния Ботевград за Деня на жената - 8 март. Във фоайето на читалището тя ще подреди своята изложба "Женски портрети".  Над 30 жени - различни по възраст, социален статус, емоция - видени през обектива и чувствителността на Ивелина Чолакова.


"Обичам да снимам хора, да ги карам да се чувстват красиви. Това особено важи за жените - казва Ивелина Чолакова. - Когато човек види своя снимка, обичайно той първо забелязва недостатъците си. А аз искам да накарам хората да се погледнат с други очи,  да видят хубавото в себе си" - казва фотографът Ива и сама се определя като "непоправим романтик".


Портретите, които тя ще покаже пред публиката в Ботевград, са правени през последните четири - пет години. Сред тях има известни жени - поетесата Маргарита Петкова, манекенката Маги Желязкова, художничката Екатерина Лашова, но изложбата е посветена на обикновените жени, на тези, които не са свикнали да позират пред фотообективите.  Предизвикателството за всеки фотограф е да улови изражение, чувство, емоция ...  Ивелина Чолакова ще покаже и две фотографии от новия си проект "Майки и дъщери", по който все още работи.


"Вярвам в истинската любов, смятам, че всеки има своя предопределена половинка. Обичам любовта в най-чистата й форма - между родител и дете. Най-великото и неподправено чувство" - споделя Ивелина Чолакова.


"Фотографията помага на хората да видят малките неща, да надникнат в душата на човек, да усетят емоциите, да почувстват, да запазят  усмивката ... и то за безкраен период от време!" - това е веруюто на Ива.


Кариерата си Ивелина Чолакова е започнала в Ботевград като… медицинска сестра в местната болница. Фотографията първо била просто хоби, после страст .... След като родила малкия си син, Ивелина избрала друга посока - учила компютърна графика и превърнала фотографията в своя професия.


Тя живее и работи в София, но родителите и родните й са в Ботевград. Тук има и много приятели. От времето, когато е пяла в хора на Бонка Големанова в читалището, от училище, от болницата.


Изложбата й "Женски портрети" всъщност ще бъде и ... творчески портрет на ботевградчанката Ивелина Чолакова като фотограф.


"Благодаря от все сърце на всички, които съдействаха това да се случи! На читалището, на Община Ботевград, на вестник Ботевградски вести +, кабелна телевизия Ботевград, на botevgrad.com и Мама Нинджа" -  - споделя още Ивелина Чолакова.