Общината осигури финансиране от държавата за Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Той се помещава в ОУ “Васил Левски“ – Ботевград и е с капацитет 30 места.


Центърът бе създаден през миналата година по проект на община Ботевград. Средствата за неговата реализация, със срок до 31 декември 2016 год., бяха осигурени от Фонд “Социална закрила“. С оглед продължаването му общината направи постъпки за осигуряване на необходимите средства от държавата. Със заповед на изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане, издадена на 13 февруари, се открива социална услуга в общността “Център за социална рехабилитация и интеграция“ като делегирана от държавата дейност. Във връзка с това на вчерашното редовно заседание Общинският съвет подкрепи предложението на общинското ръководство за обособяване на звено “Център за социална рехабилитация и интеграция“ към общинската администрация.


Местният парламент утвърди и численост на персонала. Считано от 1 март тази година персоналът на звеното ще се състои от девет щатни бройки – ръководител, социален работник, медицинска сестра, рехабилитатор, ерготерапевт, трудотерапевт, логопед, психолог и хигиенист.