От 13 до 17 февруари 2017 г., със съдействието на ТД ”Старопланински турист”, за учениците от ІV ”б” клас на СУ ”Хр. Ясенов” – гр. Етрополе се проведе „бяло училище“ на хижа Стражата. Учителите Марияна Иванова и Валентина Симеонова се грижиха за децата и тяхното здраве, редуваха уроците по учебните предмети с уроци по ски.
„Дните бяха доста натоварени, но и изпълнени с емоционален заряд, защото успяхме да  изпълним всички предвидени учебни задачи. Радвахме се и на хубаво време, с чудесни условия за ски“ – споделят малките скиори.
Ски обучението се оказа много приятно и  интересно занимание за децата – колкото повече напредваха, толкова по-голямо ставаше желанието им да успеят. За успешния финал спомогна и всеотдайността на ски учителите Цанко Нинов и Васил Ивайлов.
Последните дни скиорчетата се спускаха самостоятелно по бялата снежна писта, окрилени от успеха си, възбудени и  щастливи. Въпреки уморителния ден, вечер те имаха енергия и желание за програми и забавления.
Преживяното през седмицата се отрази благотворно на физическото и психическо състояние на децата, помогна им да станат по-самостоятелни и отговорни, да се сближат.