Днес школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс - Ботевград отвори врати за ученици. На първия урок за тази учебна година дойдоха досегашни нейни възпитаници, за да продължат обучението си. Имаше и нови деца, които проявяват интерес към рисуването и искат да разширят уменията си в тази област.

Първата тема, по която децата рисуваха, бе  свързана с лятната ваканция. Задължително изискване към всяко едно тях бе да изобрази човешка фигура в картината си.

Тази година  школата по изобразително изкуство към ОДК ще водят двама преподаватели – Димитринка Томова и нейната дъщеря Станислава Комитска, която е студентка по изобразително изкуство в Софийския университет.

“В момента живея и работя като учител в Плевен, но не мога да се откажа от ангажимента си към школата в ОДК. Обичам възпитаниците си, привързана съм към тях, така че продължаваме заедно” – каза за botevgrad.com Димитринка Томава.

Школата по изобразително изкуство в ОДК е една от най-посещаваните. Много от нейните възпитаници са приети в елитни училища и университети, където продължават да развиват таланта си.