Поетична композиция „С обич за България“ се състоя днес в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Събитието бе посветено на 3-ти март – Националeн празник на Република България.


Пред свои връстници и учители, учениците от  XI „А“ и X „Б“ клас на ПГТМ ”Христо Ботев” припомниха събитията, довели от освобождението на България от османско иго, и делата на българските възрожденци и революционери, отдали живота си за свободата на Родината. Това стана чрез разкази, стихове и компютърни презентации, специално подготвени за днешната представителна изява.  


Ето ме, аз съм България! Вървя по земята от тринадесет века. Сях и жънах тази земя край Балкана. Думите ми са ясни и чисти като пирински върхове. Песните ми са звънливи, като Рилски ручеи. Аз имам житата на Добруджа и дъхавите ливади на Родопите. Дунав и Черно море целуват бреговете ми.


Аз съм България - обичайте ме за яркото слънце и жарките рози! За отрудените ми длани и за мирното ми небе. Вярвайте ми, помнете ме и ме носете в песните и в душите си!