В събота Лукойл Академик приема Балкан в мач от 20-ия кръг на НБЛ. Срещата е от 16.00 часа в спортния комплекс в Правец. Пред треньора на шампионите Тони Дечев обаче има сериозни проблеми. В игра отново няма да се появи Павлин Иванов, който дълго лекува контузия в крака.


 „Павлин тренира на облекчен режим, но още не е възстановен напълно. Вече не вярвам на прогнози, защото вече две прогнози излязоха грешни. Лошото е, че възстановяването му е много по-бавно, отколкото беше предвидено.”, коментира пред BGbasket.com треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.


 Това не е единственият проблем в състава на носителите на Суперкупата на България. Гардът Крис Минков се подложи на операция на коляното и ще се възстановява поне още един месец.


 Добрата новина в лагера на Лукойл е завръщането на Христо Захариев, който пропусна последния мач на своя тим срещу Академик Бултекс 99.


 „Той вече тренира. Имаше възпаление на коляното и лекарите му бяха предписали една седмица почивка. Вече е добре и ще вземе участие в мача с Балкан. Очаквам отбора да се стабилизира и разбира се, да победим Балкан”, добави Тони Дечев.