Утре вечер от 21:00 часа по bTV ще се състои първата отборна битка в MasterChef. Двама силни лидери с различни стратегии ще поведат колегите си към арента на вкусове и голямата награда от 100 000 лева.


Хоби-готвачите ще се разделят на сини и червени, за да влязат в сблъсък, който може да ги доближи до титлата и да ги спаси от елиминации. Водени от предпочитания към отборност или силни индивидуалности, докторски или юридически умения, красота и екзотика, капитаните ще търсят знания, прецизност, темпо и естетика, които да впечатлят специалните гости в ресторанта на MasterChef - столичните пожарникари. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще представят първата задача - да сготвят основно и десерт за 13 адреналинови професионалисти, които всеки ден влизат в огъня, за да спасят животи.


В единия отбор ще властва свобода, диалогичност и обмяна на идеи, докато в другия - деспотично, еднолично съставяне на меню и разпределяне на роли. Свинско, пръжки с лук, качамак и профитероли с лимонов мус и малиново кули ще се изправят срещу фурнировани пилешки бутчета с кайма, пюре от кореноплодни с шафранов сос и палачинково суфле. Емоциите ще варират от изнервеност до възторжени възгласи, от напрежение до преклонение пред пожарникарската професия, придружени с натиск от липсата на време и жега пред котлоните. Но какво ще отсъдят специалните гости и кой ще бъде първият победител в отборната битка в третия сезон на MasterChef, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:00 часа.


Загубилият отбор ще се бори за оцеляване в тристепенен стрес тест, в края на който един ще напусне играта. И тъй като кулинарията е едновременно изкуство и точна наука, първата част от изпитанието ще провери теоретичните познания на хоби-готвачите, както и физическата им кондиция. 10 въпроса и бърза реакция за натискане на червен бутон ще спасят четирима, а останалите ще трябва да приготвят ястието, носещо името на най-тъмното място от гръцката митология - затворът на победените богове и титани - "тартар". Пълната креативна свобода, която ще получат от взискателното жури, няма да намали подводните камъни, а 15-те минути, с които ще разполагат ще доведат до 3 перфектни и 3 застрашени деликатеса. В това ястие най-важно е овкусяването, а изборът между класическата сурова говежда рецепта и нейните рибни алтернативи ще доведе до "кулинарен тероризъм", екзотични плодови прочити и ще пролее сълзи в кухнята.


Последното готвене за един от хоби-кулинарите в MasterChef ще вкара въображението на трима в калъп. В него те ще трябва да поставят 4 по размер кюфтета от каквито продукти пожелаят. Идеалният диаметър, вкус и външен вид ще променят живота на двама, а третият ще се сбогува с мечтата MasterChef.