Международно висше бизнес училище е подписало договор за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата с Тамбовския държавен университет “Г. Р. Державин“ в Русия. Договорът е в сила от 1 март 2017 год. В него се предвижда обмен на студенти и преподаватели, реализация на съвместни проекти и учебни мероприятия, съобщава пресцентрът на висшето учебно заведние. 


МВБУ осъществява студентската мобилност въз основа на сключени договори с университети от страни членки на Европейския съюз.


По програма Еразъм е международното партньорство на МВБУ с Тhe International Business Academy, Kolding, Denmark. Програмата Еразъм подкрепя дейности в сферата на висшето образование, професионалното образование и обучение, образованието за възрастни, младежкия сектор.


По проекта My University МВБУ работи в партньорство с още 13 университета от България, Испания, Словакия, Швеция и Литва. MyUniversity е пробен проект, който цели разработването, разгръщането и утвърждаването на комплексно решение, което да упълномощава и ангажира университетски членове и заинтересовани лица в прозрачно вземане на решения, позволяващо развитието на подходящи препоръки и планове за действие, съсредоточени върху висшето образование в ЕС.