Ръководствата на БК Балкан и ОП Балкан подготвят създаването в  на Кът на славата на баскетбола. Предвижда се той да бъде оформен и подреден във фоайетата на Арена Ботевград.


В тази връзка  от БК Балкан се обръщат с молба към  всички многобройни приятели на баскетбола от Ботевград, които притежават снимки от историята на този спорт Номер 1 в града, флагчета, медали, купи и други материали, свързани с Балкан, да ги предоставят, за да станат публично достояние на всички любители на баскетбола. Със сигурност има много такива, едни се пазят грижливо от техните притежатели, други са забутани някъде из семейните албуми и реликви.


Отделете малко време и ги потърсете. И, ако прецените, ги направете видими за много повече хора. Идеята на ръководството на баскетбола за оформянето на такъв кът на славата наистина е чудесна. През годините отборите на Балкан са спечелили мното титли и медали - мъже, жени, момчета, девойки, юноши. Освен всички тях принос към любимия ни баскетбол имат многобройни ръководители, деятели, съдии, фенове.