„В двата изиграни досега мача срещу Балкан се видя, че те са един от най-неудобните ни съперници и най-лошите мачове досега ги играхме срещу тях. Много се надявам този път в Ботевград да излезем по друг начин и да сме равностойни. Със сигурност съставът на Балкан е по-добър от нашия, но всеки мач е различен и се надявам да надскочим себе си и да изглеждаме по друг начин“.


Това заяви преди предстоящата среща от 23-тия кръг на националната баскетболна лига между Балкан и Черно море Тича треньорът на варненския отбор Спас Натов.


Той сподели, че контузеният Венелин Христов няма да пътува за Ботевград. „Надявам се от следващата седмица състезателят да започне да тренира с топка. Останалите играчи са на линия и са здрави“, каза още Натов.


„За съжаление, според мен, многото загуби с малко точки ни тежат и утежняват още повече положението ни. Със сигурност в последната среща срещу Академик Бултекс изиграхме не лош мач, бих казал даже добър, срещу добър противник. Бяхме много подготвени, целия мач го изиграхме да едно добро ниво, но загубата си е загуба. Тя отнема всичко“, коментира още специалистът.


„Основната ни цел е да задържаме това ниво и желание за игра във всеки мач. Сега идват най-важните мачове, а след това и плейофите. Така че е много важно желанието и мотивацията да растат“, каза още наставникът.


Срещата от 23-кръг на НБЛ между Балкан и Черно море Тича е на 25 март (събота) от 18:00 часа в „Арена Ботевград“. Преди този мач домакините са с 9 успеха и 10 загуби, а Черно море Тича има в актива си 5 победи и 15 поражения.