Съветници от МК ОББО са внесли в администрацията докладна записка, с която искат да бъдат отпуснати 20 000 лева за извършване на вътрешен ремонт и отоплителна инсталация на църковен храм "Успение Богородично" в Новачене . 


През 2015 г. по решение на Общински съвет - Ботевград беше извършен ремонт на църквата в Новачене. Тогава бе направена цялостна подмяна на покривната конструкция, циглите и улуците на храма; цялостна смяна на старата дограма с нова, както и цялостно измазване и боядисване на храма от външната страна.


Според групата от ОББО отпуснатите тогава средства не са били достатъчни за извършването на вътрешен ремонт и изграждането на отоплителна инсталация в храма. По тази причина в момента църковният обект е неотопляем, зачестяват случаите на падаща мазилка и други отломки от тавана на сградата в следствие на предишни стари течове, което прави опасно и трудно използването му от миряните, пише в докладната записка. Тя е подписана от Петър Петров, Йордан Йорданов, Георги Георгиев, Николай Велков, Петя Кочкова, Йорданка Лалчева, Цонка Докова, Любомир Лилов и Силвия Христова.