Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

ТОП 5 любопитни факта, които не знаете за гъбите

ТОП 5 любопитни факта, които не знаете за гъбите

Пролетта, чука на вратата ни, а до желаните летни тела остават едва няколко месеца. Изтощителните и лишаващи организма ни от полезни вещества диети са до болка познати и практикувани, често без дълготраен резултат. Омръзнало ни е от безвкусно месо и зеленчуци, искаме да разнообразим менюто си с нещо вкусно и полезно, foodpanda представя 5 любопитни факта за гъбите, които освен здравословни, могат да ни помогнат в борбата с килограмите.


Гъбите са с ниско съдържание на натрий и могат да се добавят към почти всяко ястие... Вижте другите причини, които ги превръщат в едни от най-здравословните храни.  • Те имат уникален ароматен профил - благодарение на някои химикали като глутамат и гуанилат, гъбите предпоставят по- ограничената консумация на сол. Освен това са заместител на месото, така че тук вегетарианците ще са доволни.  • Те са източник на витамин D - основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина, но той се намира и в някои храни. Гъбите съдържат малки количества на витамин D.  • Подпомогат редуцирането на теглото - гъбите се смятат за храна с ниско енергийна плътност, което означава, че са ниско калорийни. Изключително подходящи, като част от хранителен режим.  • Те са добър източник на витамини от групата В, които са от съществено значение за нервната ни. Витамините от тази група благоприятстват за производството на червени кръвни клетки, подпомагат храносмилателната система и са от ключово значение за растежа.  • Регулират холестерола - гъбите съдържат вид влакна, наречени бета-глюкан. Смята се, че бета-глюкани играят роля в метаболизма на мазнините и помагат на по-ниското общо съдържание на холестерол в кръвта.Етикети към тази новина:
факти гъбиИзточник: lifestyle.bg
Посещения: 1536
Дата: 27.03.2017, 18:32

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Guest, преди 1 година
(+1) 1 0
Avatar
Сега е м.април в гората гъби още няма.
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com