Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Чък Бери остави рекордно наследство

Чък Бери остави рекордно наследство

Рок иконата Чък Бери, с когото се разделихме преди седмица, вероятно е оставил на семейството си имущество на стойност около 50 млн. долара.


За това съобщи неговият адвокат и музикант Боб Балдори. Двамата са работили заедно над 50 години, пише агенцията "Контакт мюзик", цитирана от бгенс. 


По думите на Балдори, приятелят му е управлявал финансите си разумно и в перспектива. Бери е получавал около 20 000 долара за изпълнение, като средствата е влагал предимно в интереса си към недвижимите имоти.


"Познавайки собствеността на Чък, няма да се изненадам, ако тя е на стойност най-малко 50 млн. долара", казва адвокатът. Балдори не коментира другите финансови средства на певеца.


Роденият през 1926 г. певец и китарист Чък Бери е смятан за един от най-влиятелните изпълнители в историята на рока.


През 1986 година той стана един от първите изпълнители, включени в Залата на славата на рокендрола. Бери влиза в списъка на 100-те най-велики изпълнители за всички времена според списание "Ролинг стоун", където му бе отредено петото място.


Той е също носител на наградата "Грами" за особен принос в музиката и развитието на звукозаписната индустрия. Бери почина на 90-годишна възраст на 18 март.



Етикети към тази новина:
Чък Бери наслество



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1841
Дата: 27.03.2017, 18:33
Подобни новини

Няма намерени подобни новини.

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com